Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında Avrupa’dan Ege’ye, Batı Akdeniz’e ulaşımın kolaylaşacağını belirterek, “1915 Çanakkale, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri ile bunların tamamlayıcısı otoyol ve bölünmüş yollarla, güzergâhındaki insanların, üretim yerleri, hammadde-mamul maddelerine kolay erişimin sağlanması için ‘ring’ oluşturulacak” dedi.
Kestirme güzergâh
1915 Çanakkale Köprüsü’nün, İstanbul trafiğine girilmeden Ege’ye veya Batı Akdeniz’e inilmesini sağlayacağını söyledi. Mevcut durumda zaman, akaryakıt ve karbondioksit salınımı anlamında bir kayıp yaşandığını dile getiren Bakan Arslan, “Halbuki siz, Avrupa’dan girdiğiniz an, Edirne’den, Tekirdağ’dan direkt Çanakkale’ye, oradan Ege’ye, Batı Akdeniz’e kadar inebileceksiniz. Hatta İç Anadolu’nun batısına da gidebileceksiniz çünkü kestirme bir güzergâh. Bu anlamda çok önemli. Bunu ülkelerin ekonomisinin, sanayisinin, endüstrisinin büyümesi anlamında çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
Limanlar da bağlanacak
İstanbul’dan gidip Ege’ye, Çanakkale’ye geçecek yolcuların yaşam konforu ve zaman tasarrufunun da önemli olduğunu belirten Arslan, Ege’deki limanların da buraya bağlanacağını söyledi.
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelinin atıldığını anımsatarak, Londra ile Pekin arasında karayolu taşımacılığında, Türkiye’nin orta koridoru oluşturması anlamında önemli bir avantaja sahip olduğunu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de orta koridorun tamamlayıcısı bir nitelik taşıdığını söyledi.
Milliyetemlak.com Genel Müdürü Müge Seymen’in açıklamalarına göre Kuzey Marmara Otoyolu’nun Marmara’nın iki yakasını birleştirecek son halkası 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı devam ederken bölgede gayrimenkul fiyatları da yükselişini sürdürüyor.
Yatırımcılar için cazibesini artırmaya devam eden köprü ayaklarının konumlandığı Gelibolu Sütlüce ve Lapseki Şekerkaya’daki emlak hareketliliği ve metrekare bedellerinin, projenin tamamlanma tarihi yaklaştıkça daha da artması bekleniyor.
DAHA ÇOK İNSAN DAHA ÇOK KONUT İHTİYACI
Milliyetemlak.com Genel Müdürü Müge Seymen konu ile ilgili şunları aktardı: “Tamamlandığında tüm Marmara Bölgesi’ne değer katacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü, dünyanın en büyük köprüsü olma unvanını taşıyor.Çanakkale genelinde ekonomik canlılık sağlayacak ve buna bağlı olarak bölgede yoğunlaşacak nüfusla birlikte sosyal hayatı da geliştirecek 3 bin 869 metre uzunluğundaki köprünün, İzmir başta olmak üzere Ege’nin ticari hayatına da katkı sağlamasını öngörüyoruz.Bu durumun da gayrimenkul sektörünü birebir etkileyeceği şüphesiz bir gerçek. 2023 yılında tamamlanacak olan köprü, şimdiden piyasasının nabzını tutan bir noktaya geldi ve bu hareketliliğin devam edeceğini öngörüyoruz.”
YÜZDE 100’E VARAN FİYAT ARTIŞI
Müge Seymen: “Milliyetemlak.com üzerinde yer alan ilanlara göre köprü yapımı başladığı anda arsa fiyatlarının 20 kat, konut fiyatlarınınise 4 kat arttığı Çanakkale, yatırımcıların ilgisini çekme konusunda hızını sürdürüyor.Konut fiyatları da metrekare bazında ele alındığında, proje öncesinde 500 TL civarında seyreden fiyatların 2 bin TL’ye kadar çıktığı görülüyor. Bu da bahsettiğimiz konuyu destekler nitelikte.” diyor ve ekliyor “Köprü ve otoyol güzergahında bulunan her kategoriden gayrimenkulün değerini katlayan proje sayesinde yatırımcı akınına uğrayan bölgede hâlâ değerlendirilebilecek fırsatlar var.”
Milliyetemlak.com verilerine göre Çanakkale ve çevresinde bulunan aktif ilanların %10’unun satılık konut ,%80’ının ise kiralık konut olduğu dikkat çekerken hemen arkasından %10’luk dilimle satılık arsa takip ediyor. Bu yüzdesel dağılım da bölgedeki gayrimenkul hareketliliğin altını çiziyor.
YAZARLAR
18 Eylül 2023GÜNDEM
18 Eylül 2023GÜNDEM
18 Eylül 2023EKONOMİ
18 Eylül 2023GÜNDEM
18 Eylül 2023GÜNDEM
18 Eylül 2023GÜNDEM
18 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.