DOLAR 39,5423 0.16%
EURO 45,4806 0.1%
ALTIN 4.302,720,05
BITCOIN 4132514-0.5839%
Tekirdağ
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

ABONE OL
13 Mart 2021 17:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi tarafından, Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Yapılan etkinlik saygı durulunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Programın devamında Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Yurdseven, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanlığı tarafından hazırlanan basın bildirisini okudu. Yurdseven açıklamasında, Dünyada tahminen 1 milyardan fazla, Türikye’de ise yine tahminen 9 milyon engelli yaşadığını söyledi.

Engellilerin sosyal ve siyasi katılımda olduğu kadar ulaşım, istihdam ve eğitim alanlarında da toplumun diğer kesimleriyle eşit koşullara sahip olmadığını belirten Yurdseven, “İnsanca, onurlu ve barış içinde bir yaşam istiyoruz” dedi. Yurdseven’in ardından Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün’de bir konuşma gerçekleştirdi.

Törene Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, siyasi parti temsilcileri, Sakatlar Derneği Çorlu Şube yönetici ve üyeleri ile basın mensupları katıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.