DOLAR 39,6807 0.18%
EURO 45,7447 0.11%
ALTIN 4.265,21-0,59
BITCOIN 41553230.29128%
Tekirdağ
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Dikkat !!! VPN Kullanıcıları, FETÖ Üyesi Konumuna Düşebilirsiniz.

ABONE OL
31 Mayıs 2020 23:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı İlker Tabakçı, FETÖ üyelerinin de mesajlarını gizli tutmak için VPN kullandıklarını belirterek uyarılarda bulundu.

Tabakçı, FETÖ’cülerin “VPN” adlı programı izlerini kaybettirmek için kullandıklarını söyleyerek, “FETÖ mensupları bu uygulamayı izlerini kaybettirmek için kullanıyorlar. Kendi aralarında haberleşme ağı olarak kullandıkları ‘Eagle, Kakao Talk, ByLock’ gibi uygulamalar üzerinden yaptıkları yazışmaların konumunu değiştiriyorlar. Yazışmaları Türkiye içinde yapmalarına rağmen bu program ile dünyanın herhangi bir yerinden haberleşiyorlarmış gibi yapıyorlar.” ifadelerini kullanarak vatandaşları bu konuda uyardı.

VPN’nin kapalı, korumalı ağların içine girmek için kullanılan tünel gibi bir uygulama olduğunu ifade eden Tabakçı, şunların altını çizdi.

“Bu örgüte mensup kişiler Youtube’nin yasaklandığı zamanlarda bile VPN üzerinden giriş yapıp Türkiye’de oldukları halde kendilerini Amerika’da, İngiltere’de, Almanya’da gibi göstererek söz konusu sitelere erişim sağlayıp konulan yasakları ihlal ettiler. Bu program telefonların yanı sıra Ipad ve bilgisayarlara da kurulabilen bir programdır. Devlet bunların önüne geçmek için her türlü önlemi alıyordur. Bu gibi yazılımlardan uzak durmak gerek. VPN kullanmanın bizi bu suçluların iş birlikçisi durumuna düşürme ihtimali de vardır.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.