DOLAR 32,3373 0.17%
EURO 35,1798 -0.04%
ALTIN 2.244,070,04
BITCOIN 2102926-5,21%
Tekirdağ
10°

PARÇALI BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Tarihçi Talha Uğurluel FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

ABONE OL
31 Mayıs 2020 23:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Talha Uğurluel hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Tarihçi Uğurluel, İstanbul’daki evinde gözaltına alınmasının ardından dün akşam saatlerinde Erzincan’a sevk edildi. Uğurluel sorgusu için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürülmesinin ardından, işlemleri tamamlandıktan sonra bugün sağlık kontrolü sonrası adliyeye sevk edildi. 

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne ait, kapatılan Samanyolu televizyonunda ‘Maceracı’ isimli gezi programını sunan Murat Yen, 23 Kasım’da Erzincan’da yürütülen soruşturmada tutuklanmıştı. Murat Yeni, savcılıkta verdiği ifadesinde o dönemde örgütün gerçek yüzünü göremediklerini ve vitrin olarak kullanıldıklarını ileri sürmüştü. Aralarında Talha Uğurluel’in de yer aldığı birçok kişinin toplantılara katıldığını söyleyen Murat Yeni ifadesinde şunları söylemişti.

“O döneme kadar tanıdığım bu yapıya mensup insanları hep Anadolu’da börek açan anneler, temiz yüzlü çocuklar, eğitim gönüllüsü insanlar olarak bilirdim. Bu şok ortamında, birden bu insanlardan kopup, farklı ve daha sağlıklı analiz yapabilme imkanımız bulunmamaktaydı. Hatırladığım kadarıyla iki ya da üç kez kanalda cemaat sohbet toplantısına katıldım. Sohbetlerin büyük kısmı televizyon kanalında yapılırdı. Katılmış olduğum sohbet toplantılarına benim dışımda yemek programını sunan ‘Oktay Usta’, ‘Sır Kapısı’ programını sunan Reha Yeprem, tarihçi Talha Uğurluer, sanatçı Gökmen Ürü, programcı Asım Yıldırım ve radyocu Asım Bozkuş gibi şahıslar katılırdı. Sohbet grubumuz benim gibi medyanın önünde olan ve sunuculuk yapanlardan oluşuyordu.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.