Malkara Belediyesi ile Mamuşa (Mamushe) Belediyesi arasında kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi, orta çalışma programları ve projelerin yapılması için Kardeş Kent Ön Protokolü imzalandı.
Balkan coğrafyasındaki Türk belediye başkanları ile ortak platformun temelleri Malkara Belediye Başkanlığı öncülüğünde oluşuyor. Türkiye Cumhuriyeti ile Kosova Cumhuriyeti arasında dostluk ilişkilerine dayanan ekonomik, bilim – teknik ve kültürel işbirliği gerekliliğini çerçevesinde Malkara Belediyesi ile Mamuşa Belediyesi anlaşma gereği karşılıklı ekonomik ve bilim – teknik konularında ilişkilerini geliştirip sürdürecekler, kültür, eğitim, sağlık alanlarında kültürel ve tarihi mirasın korunmasına yönelik iki tarafın işbirliğinin kurulmasına destek olunacak, belediye çalışanlarının eğitimi ve uzmanlıklarının arttırılması alanlarında düzenli olarak bilgi ve tecrübe alışverişi gerçekleştirilecek, taraflar her iki tarafın faydasına olacak projeleri gerçekleştirme imkânını göz önünde bulunduracaklardır.
Gerçekleştirilen Kardeş Kent Ön Protokolu imza töreninde; Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı, Mamuşa Belediye Meclis Üyeleri ve Mamuşa Belediyesi’nin daire müdürleri yer aldı.
Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç arasında karşılıklı olarak atılan imzaların ardından konuşmasını yapan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç; “Malkara Belediyesi’nin misafiri olmaktan gurur ve onur duyuyoruz. İmzalanan kardeşlik protokolü aslında sadece resmiyete dökülmüş bir kardeşliktir. Hâlbuki bizim kardeşliğimiz asırlardır devam eden aynı Ecdat torunlarının kardeşliğidir” diyerek düşüncelerini belirtti.
Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Bugün bizler burada Arif Başkan’ın da dediği gibi asırlardır devam eden kardeşliğimizi resmi protokole dökmüş olduk, bizler her zaman kardeştik ve bundan sonra daha sıkı işbirliği ve çalışmalarımız ile bu kardeşliğimizi daha ileri seviyelere taşıyacağız. Bugün bizlerle birlikte olan Başkan Arif Bütüç ve ekibine bu güzel ve anlamlı ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç birbirlerine plaket ve hediyelerini takdim ettiler.
Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı da Mamuşa Belediyesi Meclis Başkanı Fuat Taç’a plaketini ve hediyelerini sundu.
İmzalanan ön protokolün ardından Malkara Belediyesi’nin Ocak ayı Meclis Toplantısında Malkara Belediyesi ile Mamuşa Belediyesi’nin kardeş kent ilişkisi görüşülecektir.
YAZARLAR
23 Mart 2025YAZARLAR
23 Mart 2025GÜNDEM
23 Mart 2025GÜNDEM
23 Mart 2025EKONOMİ
23 Mart 2025GÜNDEM
23 Mart 2025GÜNDEM
23 Mart 2025