Mevcut kabinede görev yapan ve 3 dönem kuralı nedeniyle aday gösterilmeyen ama hükümet kurulana dek görevlerine devam edecek olan 8 bakanın konumları belirsizliğini koruyor
4 Temmuz 2003, Cuma günü Süleymaniye’de, 3 ü subay, 8 i Assubay 11 Özel Kuvvetler mensubu Türk Askerinin başlarına çuval geçirilmesi olayının üzerindeki sır perdesini aralayan ”AKP İNTİHARA GİDİYOR” isimli kitabın 278 ve 279. sayfalarında yer alan satırlar gündeme düşerken beraberinde çok konuşulacak konuları da ortaya koyacağa benziyor.
” AKP İNTİHARA GİDİYOR” kitabın yazarı, Ahmet Akgül.
Kitabın 278 ve 279. sayfalarında yer alan anektotlara göre, 4 Temmuz 2003 tarihinde ABD 173. hava indirme tümenine mensup askerlerce Süleymaniye’de Türk Askerlerinin başına geçirilen çuvaldan haberdar olan isimleri açıklıyor.
Kitabın 278. ve 279. sayfalarında yer alan satırlarda;
Çuval olayından, Türk Askerinin başına çuval geçirileceğinden dönemin Başbakanı R.Tayyip Erdoğan ve İç İşleri Bakanı Abdullah Gülün haberleri vardı.
Kitapta yazılanlara göre bu olayın ardında yatan nedenin, Türk Genel Kurmayının 1 Mart tezkeresinin meclisten çıkmasını engellemesi olduğu vurgusu yapılırken, ABD yi çuval olayına, ordunun üst kademesini istifaya zorlamak adına teşvik için ikna edenlerin de yine Erdoğan ve Gül olduğu belirtiliyor.