DOLAR 38,5960 0.06%
EURO 43,7612 0.28%
ALTIN
BITCOIN 0%
Tekirdağ
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Sivrisineklerden Korunmanın Dört Yolu . . .

ABONE OL
31 Mayıs 2020 23:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaz aylarında başımıza bela olan sivrisineklerden, biberiye yalancı melisa kedi nanesi ve idris otuyla uzak tutmak mümkün.
İDRİS OTU:Oldukça güçlü bir kokuya sahip olan idris otu, sadece sivrisinekleri kovmakla kalmıyor, yağı aynı zamanda böcek ilaçlarında da kullanılıyor. Kolay bakımı ve yapısıyla baharda bahçenizde yetiştirebileceğiniz bir bitki.
YALANCI MELİSA:Kimi zaman sivrisinek otu olarak da bilinen yalancı melisa, güçlü narenciye kokusuyla sivrisinekleri yaklaştırmıyor. Bu bitki aynı zamanda Asya yemeklerinde de kullanılıyor. Mide ağrılarını ve boğaz ağrısını geçirme özelliği olduğu biliniyor. Yalancı melisayı da kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.
KEDİ NANESİ:Naneye bağlı bir bitki olan kedi nanesinin birçok sinek ilacından daha etkili olduğu saptanmıştır. Yetiştirilmesi de oldukça kolay.
BİBERİYE:Yenilebilen bir bitki olarak yetiştirilen biberiye aynı zamanda kokusuyla sivrisinekleri de uzaklaştırıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.