Trakya’dan Silikon Vadisi’ne
Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından başlatılan ‘’Yeni İşim Girişim Programı’’ finali Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Ünlü gazeteci yazar, TV programcısı, yeni nesil yaşam uzmanı M.Serdar Kuzuloğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği “Demo Day” Etkinliğine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, il protokolü, davetliler ve basın mensupları katıldı.
9 Aday Projelerini Demo Day Etkinliğinde Sundu
“Yeni İşim Girişim” Programı kapsamında tıptan, bilgisayar programlamaya; akıllı tekstil ürünlerinden yeni nesil tarım aletlerine; yaratıcı mobil uygulamalardan dijital sosyal sorumluluk faaliyetlerine kadar belli alanlarda birçok yenilikçi uygulamaya yer veren projeler Silikon Vadisi’ne gitmek için kıyasıya yarıştı. Finale kalan dokuz adayın projesi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Dokuz aday projelerini sunduktan sonra profesyonellerden oluşan jüri, Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanan üç projeyi belirledi. Bu kapsamda “Scode” isimli projesiyle Kadir Can Kırkoyun birinci, “İndisera” isimli projesiyle Ertaç Paprat ikinci, Hatice Nur Doğru ise “ Akıllı Giysi” projesiyle üçüncü olarak Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı.
Etkinlikle ilgili açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin şunları söyledi: “Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından parlak iş fikirlerini Trakya ekonomisine kazandırmak üzere başlattığımız “Yeni İşim Girişim Programı” kapsamında 30 Trakyalı genç girişimci beş ay boyunca özel bir eğitimden geçti. İş modeli kanvas eğitimi, iş planı workshopları, c level sohbetler, girişimci mentorluğu, disc profil analizi, mvp ile pazara giriş gibi eğitimler alan adaylar finansman kaynakları ile buluşurken; profesyonellerce verilen mentörlük desteğinden faydalandı. Girişimciler geçen ay programın son aşamasında fikirlerini ara jüriye sundu ve bunlardan 9 tanesi büyük finalde yarışmaya hak kazandı. Bugün jürinin beğenisini toplayan üç proje sahibi girişimci Silikon Vadisi’ne gidecek ve orada fikirlerini geliştirme fırsatı bulacak.” Şahin açıklamasının devamında “Bölge üniversiteleri, ticaret ve sanayi odaları, teknopark ve teknoloji transfer ofislerinin de destekleriyle hayata geçirdiğimiz bu program ile bölgedeki yenilikçi uygulama ve patent sayısının artmasını, orta ve uzun vadede bölgesel girişimcilik ortamının güçlenmesini ve yeni girişimcilerin cesaretlendirilmesini hedefliyoruz.” dedi. Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanan proje sahipleri ve programa katılan tüm girişimcileri tebrik eden Genel Sekreter Şahin, programın ülkemizde son yıllarda artan başarılı girişimcilik faaliyetlerine çok güzel bir örnek olmasını temenni etti.
Silikon Vadisi’ne gidecek adayların belirlenmesinin ardından programın ikinci bölümüne geçildi. Moderatörlüğünü M.Serdar Kuzuloğlu’nun yaptığı “Girişimcilik ve Melek Yatırımcı Ekosistemi” Paneli’ne TEB Girişim Bankacılığı Pazarlama Müdürü İbrahim Çoşkuner, girişimci, program yapımcısı ve Pepee karakterinin yaratıcısı olan Ayşe Şule Bilgiç ve iş geliştirme uzmanı ve mentör Serkan Ünsal konuşmacı olarak katıldı. Girişimcilik deneyimlerini katılımcılarla paylaşan panelistler ilgiyle dinlendi. Katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından program sona erdi.
YAZARLAR
1 gün önceYAZARLAR
05 Kasım 2024GÜNDEM
05 Kasım 2024GÜNDEM
05 Kasım 2024EKONOMİ
05 Kasım 2024GÜNDEM
05 Kasım 2024GÜNDEM
05 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.